140x140

Proiecte FPI

 

PROIECTE

Proiectele Fundatiei pentru Invatamant au ca scop participarea la stagii de formare profesionala a adultilor si a unor persoane provenite din categorii defovarizate si vulnerabile, care nu au posibilitatea unei calificari sau a caror calificare nu mai este de actualitate, ducand astfel la creşterea mobilitatii, flexibilitatii şi adaptabilitatii persoanelor pe piaţa muncii si generând astfel o creştere a ratei de ocupare. Proiectele isi propun sa aplice măsuri de creştere a nivelului de calificare, constând în activităţi de educaţie şi formare profesională si având ca scop prevenirea deficitului de competenţe sau îmbunătăţirea calităţii muncii, inclusiv obţinerea unui certificate recunoscute la nivel naţional pentru competenţele ocupaţionale dobândite într-un context formal.

 

  Proiectul Noi suntem siguranta lor ( 2004-2007)


Scop

 

Urmarea unor cursuri gratuite de formare profesionala in cadrul scolilor Postliceale PADO si Ioan Paul al II-lea din cadrul Fundatiei pentru Invatamant.

 

Grup tinta

 - tineri din centrele de plasament de pe raza Municipiului Bucuresti si judetului Ilfov fara      

  calificare orfani de unul sau ambii parinti fara posibilitati materiale    

 Obiective

 

-  constientizarea si implicarea a o parte din  tinerii care urmeaza a parasi centrele de plasament spre o calificare ceruta de piata muncii;

-  dezvoltarea de aptitudini si abilitati practice a tinerilor proveniti din sistemul institutionalizat in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos.

Valoarea totala a proiectului 36.000E

Participanti la proiect: 180 de tineri

Incadrati pe piata muncii: 150 de tineri

Proiectul O carte pentru fiecare (2006-2007)

Scop

Realizarea de catre Fundatia pentru Invatamant a unui proiect social de sprijinire a bibliotecilor scolare in cresterea fondului de carte.

Grup tinta

Scoli generale, gradinite, licee si facultati ce au fost sprijinite in cresterea fondului de carte in special in limbile: franceza, engleza, germana, spaniola cu carti pentru copii, manuale scolare, romane, legislatie in scopul documentarii acestora privind metodele de educatie si legislatie in tari din UE.

Obiective

-             constientizarea tinerilor, profesorilor, educatorilor, parintilor de necesitatea studierii a cel putin o limba straina incepand de la gradinita;

-             accesul copiilor si tinerilor din Romania la metode de studierea limbilor straine pe nivele de pregatire.

-            

Beneficiari

-             10 gradinite;

-             14 scoli generale;

-             22 de licee;

-             2 universitati.

Numar de titluri: 40.000 (20.000 de titluri/an)               Valoare proiect: 15.000 E~ 52.500 Ron

Proiectul Optiunea: Acces la succes(2007)

Scop

Campanie de prevenire si lupta impotriva consumului

  de droguri, alcool si tutun in scolile generale, liceele

  din Bucuresti

Parteneri

   Agentia Nationala Antidrog;

   Asociatia Transcena;

Obiectiv

-             constientizarea si implicarea tineretului din invatamantul preuniversitar din bucuresti sa previna si sa lupte impotriva consumului de droguri, alcool si tutun;

-             constituirea unor grupuri de lucru din voluntari de liceu, scoli profesionale, centre de plasament implicate in programele de prevenire si combatere a consumului de droguri, alcool si tutun;

-             dezvoltarea de abilitati individuale pentru prevenirea recaderii.

Grupul tinta

Elevi din 17 licee din Bucuresti

Valoarea proiectului

24000 E din care 8000 E Fundatia pentru Invatamant

Proiectul Investim in pregatirea ta (2007)

Scop

Calificarea si recalificarea persoanelor fara posibilitati materiale prin cursuri de formare profesionala.

Grup tinta

-             tineri din centrele de plasament de pe raza Municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov fara calificare  si care doresc sa se califice intr- meserie solicitata de piata muncii.

-             tineri aflati in somaj o perioada lunga de timp si care doresc sa se califice intr-o meserie solicitata de paia muncii.

Obiective

-             constientizarea si implicarea tinerilor din grupul tinta spre un loc de munca din domeniul serviciilor, alimentatiei publice sau constructiilor

-             sprijinirea grupurilor de tineri pentru a avea acces la formare profesionala si la integrare pe piata muncii;

-             obtinerea unei calificari pentru grupul tinta in scopul inlesnirii acestora la un loc pe piata muncii.

Valoarea adaugata a proiectului

-             amplificarea rolului deucatiei in dezvoltarea abilitatilor profesionale;

-             nivelul de insusire al tehnicilor de a rezista influentei negative ale anturajului;

-             nivelul de apreciere al cunostintelor acumulate in tehnici pentru gasirea unui loc de munca;

-             dezvoltarea stimei de sine.

Valoarea proiectului: 20.000 E~70.000 Ron                     Absolventi: 84 tineri

Reusita proiectului: 100%                                                 Participanti la proiect: 84 de tineri

Proiectul Un loc de munca pentru fiecare (2007)               

Scop

Reintegrarea in societate a tinerilor fara posibilitati materiale

Grup tinta

-             tineri din centrele de plasament

-             orfani de unul sau ambii parinti fara posibilitati

        materiale

-             fosti sau actuali consumatori de droguri

Obiective

-             constienizarea si implicarea a o parte din tinerii care urmeaza sa paraseasca centrele de plasament spre un loc de munca in domeniul serviciilor, alimentatiei publice, constructiilor;

-             dezvoltarea unei atitudini proactive in privinta adoptarii unui stil de viata sanatos;

-             colaborarea cu societatea civila in vederea derularii unor activitati de preventie;

Valoarea proiectului: 15.000 E                                    Incadrati pe piata muncii: 60 de tineri

Procentul de reusita al proiectului: 75%                    Partcipanti la proiect: 80 de tineri

Proiectul Depinde de tine (2007-2008)

Descriere

Proiectul a fost derulat in parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog si a avut ca scop reducerea incidentei si prevalentei consumului de droguri in randul populatiei generale prin asigurarea asistentei medicale, sociale, psihologice in randul consumatorilor de droguri sau potentialilor consumatori.

Grupul tinta

Grupul tinta al proiectului a fost constituit din adolescenti si tineri aflati intr-o forma de invatamant, tineri proveniti din familii dezorganizate sau din sistemul de protectie a copilului, consumatori de droguri sau potentiali consumatori de astfel de substante psihotrope.

Activitati

Activitatile au fost valorificate prin consiliere psihologica, sociala si juridica, socializare, asistenta psihopedagogica si diverse metode alternative consumului de droguri de a petrece timpul liber.

Rezultate

Rezultatele proiectului au fost concretizate in implicarea populatiei, in special a tinerilor si parintilor in programe de prevenire a consumului de tutun, alcool si doguri, in scopul intaririi influentei factorilor de protectie si al reducerii factorilor de risc, promovarea de alternative sanatoase de petrecere a timpului liber si consolidarea unor deprinderi necesare de autonomie financiara si integare sociala.

Proiectul Tu decizi(2008-2009)

Misiune

Acest proiect a incercat sa constientizeze  si sa implice persoanele marginalizate social sau cu risc de marginalizare sociala in procesul educativ in scopul dezvoltarii abilitatilor profesionale si a deprinderilor sociale.

Scop

Proiectul a avut ca scop participarea la stagii de formare profesionala a unor persoane provenite din medii vulnerabile, care nu au avut posibilitatea unei calificari sau a caror calificare nu corespunde cu cerintele pietei muncii, ducand astfel la cresterea mobilitatii, flexibilitatii si adaptabilitatii persoanelor vulnerabile, generand astfel cresterea ratei de ocupare. Masurile de crstere a ratei de ocupare au constat in activitati de educatie si formare profesionala cu scopul prevenirii deficitului de competente sau imbunatatirii calitatii muncii, inclusiv dobandirea unui certificat recunoscut la nivel national pentru competentele ocupationale dobandite intr-un context formal.

Obiectivele proiectului

- obtinerea unei calificari pentru grupurile tinta in scopul inlesnirii accesului pe piata muncii, astfel incat cel putin 25% din cei vizati sa ocupe un loc de munca;

- sprijinirea grupurilor vulnerabile pentru a avea acces la formare profesionala si la integarare pe piata muncii.

Grup tinta

Grupul tinta a fost constituit din persoane fara adapost si fara calificare, persoane de etnie roma fara calificare, persoane cosumatoare sau foste consumatoare de droguri, persoane provenite din centrele de plasament si fara adapost, persoane cu dizabilitati si persoane care se confrunta cu fenomenul de somaj si abandon prelungit.

 

 

 

 

 

 

Copyright PROEDU 2014